woensdag 31 maart 2010

Paasgedachte 2010

Als je net als ik tot de generatie behoort, die het vastentrommeltje nog heeft meegemaakt, dan weet je wel wat er met Pasen herdacht wordt, namelijk de opstanding van Jezus Christus uit de dood nadat hij drie dagen eerder op Goede Vrijdag aan het kruis gestorven was.
Aan het Paasfeest gaat een periode van veertig dagen van vasten vooraf. In 2009 hield het jeugdjournaal een enquête onder driehonderd kinderen en driekwart kende de betekenis van Pasen niet en ik denk zelf dat het vastentrommeltje ook wel onbekend zal zijn.
   
In een wat recenter verleden heb ik wel vastenkuren gedaan, die waren echter niet uit geloofsovertuiging, maar in het kader van een opleiding natuurgeneeskunde.
Om eerlijk te zijn weet ik natuurlijk nog wel de achtergrond van het Vasten en Pasen, maar handel ik er ook niet echt meer naar.
Ik ga me niet te buiten aan buitenissige schranspartijen tijdens de Paasdagen, overigens ook niet met Kerstmis, maar zoals gezegd, ik houd er ook niet echt rekening meer mee.In 2007 schreef ik met het tanende Vasten- en Paasgevoel in gedachte  en de uitbundige Paasbrunches voor ogen de volgende senryu/haiku:
-------------------------------------------
de klok slaat drie uur
laat de eitjes maar komen
het is nu voorbij
-------------------------------------------
Omdat ik er zelf even een paar dagen tussenuit ga wens ik eenieder na Witte Donderdag en Goede Vrijdag alvast een paar "Fijne Paasdagen" toe.               
                                  
 Copyright  © jeer  2010