vrijdag 16 december 2011

Wat is het motief van jouw behang?

Vorige maand zag ik bij medeblogster Margreet in een logje een stukje van haar nieuwe behang. Het is behang met een houtmotief. 
Aangezien wij komend jaar onze nieuwe woning gaan betrekken, zijn wij ons aan het oriënteren op wat wij zelf op onze wanden willen hebben.
Ik kan mij nog herinneren uit mijn jeugd, dat er wanneer wij thuis ergens nieuw behang kregen een aantal boeken met behangstalen in huis kwamen.
Het was een hele belevenis om dan een heel weekend door de talloze voorbeelden te bladeren op zoek naar het mooiste en meest betaalbare behangetje.
Er zijn inmiddels al weer een aantal jaren verstreken, dat wij in ons huidige huis behangen hebben.
Met verwondering heb ik dan ook gekeken naar de talloze soorten en motieven behang, die er tegenwoordig op de markt zijn.

Ik heb uit de winkel letterlijk en figuurlijk een paar "staaltjes" meegenomen.Ik vind er wel een paar "mooie" plaatjes bij zitten, maar eerlijk gezegd gaat mijn (onze) voorkeur niet uit naar deze motieven.
We zijn voorlopig nog lang niet uit georiënteerd, maar is het wel zeer waarschijnlijk, dat het overgrote deel van onze nieuwe woning niet behangen gaat worden.

Is er een motief bij, dat jou het meeste aanspreekt en zo ja zou jij het dan ook op een muur willen ?


jeer