vrijdag 16 december 2011

Wat is het motief van jouw behang?

Vorige maand zag ik bij medeblogster Margreet in een logje een stukje van haar nieuwe behang. Het is behang met een houtmotief. 
Aangezien wij komend jaar onze nieuwe woning gaan betrekken, zijn wij ons aan het oriënteren op wat wij zelf op onze wanden willen hebben.
Ik kan mij nog herinneren uit mijn jeugd, dat er wanneer wij thuis ergens nieuw behang kregen een aantal boeken met behangstalen in huis kwamen.
Het was een hele belevenis om dan een heel weekend door de talloze voorbeelden te bladeren op zoek naar het mooiste en meest betaalbare behangetje.
Er zijn inmiddels al weer een aantal jaren verstreken, dat wij in ons huidige huis behangen hebben.
Met verwondering heb ik dan ook gekeken naar de talloze soorten en motieven behang, die er tegenwoordig op de markt zijn.

Ik heb uit de winkel letterlijk en figuurlijk een paar "staaltjes" meegenomen.Ik vind er wel een paar "mooie" plaatjes bij zitten, maar eerlijk gezegd gaat mijn (onze) voorkeur niet uit naar deze motieven.
We zijn voorlopig nog lang niet uit georiënteerd, maar is het wel zeer waarschijnlijk, dat het overgrote deel van onze nieuwe woning niet behangen gaat worden.

Is er een motief bij, dat jou het meeste aanspreekt en zo ja zou jij het dan ook op een muur willen ?


jeer   

10 opmerkingen:

 1. dag jeer
  ik heb bewust geen behang maar spachtelpütz genomen, dat houdt zo lekker schoon met dieren:-)

  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zo Jeer, je hebt je behoorlijk georiënteerd op behanggebied. Het lijkt me ongelooflijk druk als je deze motieven in je kamer zou hebben. Stel je voor een hele muur. Nog erger: twee muren.
  In mijn twintiger jaren had ik ooit een gobelinbehang: groen met gouden krullen. Compleet met ouderwetse fauteuils en een oude canapé.
  Het gaf mij destijds een heerlijk gevoel, alsof ik in de 17de eeuw leefde.

  Ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden als je niet gaat behangen... (wellicht gebroken wit/crèmekleurige verf?)

  ***

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind een klein muurtje met sloophout behang leuk!
  Althans dat lijkt mij leuk, het moet niet teveel zijn.
  Ik heb veel schilderijen aan de muren hangen dus de achtergrond moet kalm zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wooow...ik wist ook niet dat er zoveel waren zeg. Wat een keuze! Daar moet vast wel iets moois tussen zitten. Voor mij was het handiger, of op zijn minst goedkoper ;-) de boel hier te texen een paar maanden geleden. Gelukkig is dat met schilderijen etc ook wel weer leuk "aan te kleden". Wens je alvast veel voorpret..het uitzoeken op zich is al erg leuk kan ik me zo voorstellen. :)

  Een hele fijne week!!!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wist niet dat dit er allemaal was. Ik vind het mooi maar ik zou het te druk vinden omdat mijn huis vrij klein is. Daarom zijn mijn wanden overwegend wit. Maar voor een heel groot huis kan ik me er wel iets bij voorstellen.

  Jeer, ik wens jou en mevrouw Jeer heel fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling. Zoon en ik zitten in Londen. Maria is op familiebezoek in Mexico (waar het heel heet, druk maar heel gezellig is). Mede namens haar hartelijke groeten en tot volgend jaar.

  Willem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeer,de kleuren spreken mij aan het lijken wel schilder werken.Maar voor een behang in huis nee dan kies ik voor een rustig wit of crem kleur.En daar kan dan weer iets met kleuren tegen aan.Nog veel succes bij het verder zoeken van passende kleuren in jullie nieuwe huis.
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Jeer,ik kom je een vrolijk kerst toe wensen
  en een gelukkig nieuwjaar.

  Lieve groetjes
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tjee Jeer, moet ik nu echt een keuze uit deze lelijke "behangetjes" kiezen?
  Nou, okay dan, mijn keus valt op de tweede foto omdat het me een klein beetje doet denken aan een bepaald kunstwerk.

  Zien we jouw nieuw behangetje hier nog verschijnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je kunt inderdaad hele verschillende sferen oproepen in je huis d.m.v. behang.
  ik kies voor rustige kleuren en zelf gekozen schilderijen in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er zijn heel veel soorten idd, ik vind alleen deze op je log allemaal te druk. Mijn sloophoutbehang bevalt me goed, je moet het niet in de hele kamer doen natuurlijk. In het middenstuk tussen de deuren heb ik de planken horizontaal geplakt, dat geeft een leuk effect.

  BeantwoordenVerwijderen