zaterdag 27 april 2013

Zonder elkaar is iedereen alleen (Gedachte van deze week 18)

Afgelopen week hebben we weer een schitterende Zonnebloemvakantieweek beleefd, we waren te gast in de Postelhoef in Luyksgestel in Noord-Brabant vlak tegen de Belgische grens. De huidige slogan van de Zonnebloem luidt als volgt: "Zonder elkaar is iedereen alleen"
Het was dan ook een week waar zowel gasten als vrijwilligers volop van elkaars aanwezigheid genoten hebben. Het mooie weer, dat we op één mindere dag na gehad hebben, heeft zeker ook een duit in het zakje gedaan.

De excursies die we gedaan hebben naar o.a. de Efteling, het stadje Lier in België en de Beekse Bergen waren zonovergoten.
De Efteling was voor veel gasten een hernieuwde kennismaking.
Met een overheerlijke lunch en o.a. bezoekjes aan het Carnaval Festival met zijn overbekende melodietje, de Pagode en de PandaDroom. Het was voor diverse gasten een eerste kennismaking met deze laatste twee attracties. Natuurlijk ontbraken ook de fakir op het vliegende tapijt en het sprookjesbos met de sprekende sprookjesboom niet op het programma.
Hieronder een afbeelding van de sprookjesboom.
We hebben ook nog een uitstapje gemaakt naar Lier in Belgie.
Ook hier hebben we weer van een heerlijke lunch genoten, waarna we een rondleiding met een gids door het stadje hebben gedaan. Zij vertelde ons de meest interessante dingen over het ontstaan van het stadje, de stichter was Gummarus.
In een eerder logje heb ik al eens het een en ander over hem geschreven. Ze vertelde over de Begijnenhof, onlangs op 14 april overleed in Kortrijk de laatste begijn ter wereld Marcella Pattyn op 92-jarige leeftijd. Ook woonde hier de schrijver/dichter Felix Timmermans, daarnaast was hij schilder en tekenaar. Zijn bekendste werk was wel de roman Pallieter. Hieronder het borstbeeld van Felix Timmermans in Lier.


Verder was er de bijzondere  Zimmertoren met zijn "Jubelklok".
De "Jubelklok", met: klok, fasen van de maan, de cyclus van Meton, de epacta en de tijdsvereffening, de zodiac, de zonnecyclus en de zondagsletter, de weekaanduiding, de globe, de maandaanduiding, de datum, de seizoenen, de getijden en de schijngestalten van de maan. Helaas waren er wat bouwwerkzaamheden, die de foto ontsieren.
Een bezoek aan Lier is zeker de moeite waard.
Ons derde uitstapje was naar de Beekse Bergen, waar we wij eerst met een deskundige gids een safari per bus door het park maakten. Vooral de giraffen hadden er vandaag zin in en kwamen met hun grote tongen de bus grondig schoonlikken.

Onderstaande foto's zijn in de bus  vanachter het glas genomen.
Na de rondrit was het tijd voor een smakelijke lunch, waarna wij nog een tijdje al wandelend  het park verkend hebben. Naast de vele andere dieren, die we gezien hebben, was er ook een neushoornmoeder met jong.


En deze gorilla, die er even goed voor ging zitten.


Op vrijdag met wat minder mooi weer een gezellig uitstapje naar het overdekte winkelcentrum in Eindhoven gemaakt.
Zaterdag zijn we allemaal met een bijzondere ervaring rijker voldaan en tevreden weer huiswaarts gekeerd.

jeer