maandag 10 oktober 2011

Brug der geliefden

Hieronder een kopie van mijn één na laatste en mijn laatste logje op weblog.nl , om de draad van mijn voorbije vakantie weer op te pakken, plaats ik ze hier nog maar een keer.
Logje 13 augustus 2011
Beste mensen, zoals jullie zien zit mijn vakantie er weer op.
Op verzoek van onze medeblogster Geesje, hieronder twee raadselachtig plaatjes, waar je uit op zou kunnen maken waar ik o.a. geweest ben. (Tip) Er bestaat een academische brug tussen beide plaatjes!!!
De komende dagen zal ik eerst weer in een dagelijks ritme moeten komen en zal ik alles moeten ordenen om er later een paar logjes aan te wijden.
Ik ben benieuwd of jullie in de goede richting denken, maar een enkeling weet het al.


Logje van 22 augustus 2011
Eerst nog even de oplossing van mijn vorig logje, betreffende de twee "raadselachtige" foto's.
Es met Zwitserland kwam jij een beetje in de richting en op de een of andere manier zou Klaproos er ook mee te maken kunnen hebben. Geesje helaas in Groningen was het echt niet, maar misschien kun je daar zoiets in gang zetten. Aline en Christiene aan jullie laat ik het ook graag weten, maar Yvonne zat er naar mijn idee toch wel het dichtste bij.
De brug tussen de twee foto's is de liefde, veel verliefde stellen beloven elkaar eeuwig trouw  door middel van een hangslotje, dat over heel de wereld aan bruggen wordt vastgeketend en waarbij de sleutel in het water verdwijnt. Gegoogled op brug-hangslot-liefde kom je al snel in Italië uit en waar in Italië vind je de meest romantische plaats voor verliefde stellen, natuurlijk in Venetië. Wanneer je dan nog eens googled op bruggen in Venetië, dan kom je zeker ook de Ponte dell' Accademia tegen (zie tip).
De hangsloten hangen met name dan ook aan deze brug.


Verder bestaat er ook nog een relatie tussen het (glazen) hoofd en Venetië als glasstad, maar daarover later meer.


Onze eerste kennismaking met Venetië was overigens op een andere brug. Wij verbleven in Mestre op het vaste land en gingen met de bus over de Via della Liberta via de Ponte Della Liberta, een ritje van circa 10 km naar Venetië. Op de eerste brug richting centrum troffen wij een raadselachtig plaatje aan, dat tegen de afrastering gemonteerd was.


Bij het zien van dit eerste plaatje was het ons niet meteen duidelijk wat het was, maar het volgende plaatje gaf direct meer duidelijkheid."Opgeruimd (opgeplakt) staat netter."
Een aantal van jullie heeft dit dus al gelezen op weblog.nl en er daar een reactie opgegeven.

Voor meer berichten over Venetië zie bij Italië onder de categorie labels.

jeer