maandag 25 september 2017

Wat je zoal in de natuur tegenkomt!

Op 22 september is dit jaar de astronomische herfst begonnen. 
Ook dit jaar zijn er best veel paddenstoelen te zien en ze waren al redelijk vroeg aanwezig deze keer.
Als vrijwilliger heb ik op mij genomen om eens in de 1 á 2 maanden een bosweg in het buitengebied van Oss op te schonen. 
De gemeente liet weten het buitengebied niet op te schonen bij gebrek aan middelen en de kaboutertjes geven helaas ook niet thuis.
In het verleden schreef ik al eens een senryu over de boskabouter.

----------------------------------------------------------

een rare snuiter

geeft nooit thuis als je hem roept

de boskabouter

----------------------------------------------------------

Het is een doorgaande weg door het bos, maar is grotendeels niet toegankelijk voor auto's. Het is echter wel een weg die veel gebruikt wordt door voetgangers, bromfietsers en fietsers.
Het is onvoorstelbaar wat je daar aan de bosranden aan afval tegenkomt. Het zijn vooral lege blikjes, lege glazen drankflessen, plastic flesjes, lege sigarettenpakjes, plastic zakjes met afval en allerlei andere rotzooi.
Deze keer heb ik drie zakken vuil verzameld en ik schat dat er zo'n honderdvijftig tot twee honderd lege blikjes bij waren, die ik wel allemaal van te voren plat gestampt heb, omdat ze anders te veel ruimte innemen. Ik plaats het bij de gemeentegrens, waar het door de gemeentereiniging na een telefoontje opgehaald wordt.Gelukkig was het niet allemaal rotzooi, maar tussen het opruimen door kwam ik op diverse plekken verschillende soorten paddenstoelen tegen, die het werk veraangenaamden. 
De kwaliteit van de foto's is niet bijzonder goed, want ze zijn met mijn mobieltje genomen en ik weet ook geen namen.
jeer

6 opmerkingen:

 1. Ach Jeer, zelfs tussen de schillen en de dozen weet jij je nog aangenaam te verpozen. Je doet goed werk, jammer dat het nodig is. r Zelf ruim ik op het pleintje voor ons huis regelmatig zwerfvuil op. Winkelcentrumpje om de hoek levert kartonnetjes en zakjes om de broodjes en de salades gaan in plastic bakjes. Er hangen prullenbakken, maar die zien we even niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie ook steeds meer vervuilers op straat. In de natuur ook wel eens. Het is nogal wat dat jij drie zakken vol. Hoort de gemeente niet te doen. Jij bent goed bezig voor milieu.Door jou is weer schoon. Je ziet veel verschillende paddenstoelen in de bossen. Prachtig foto's Jeer.Het is ook heerlijk weer om te doen.
  Fijne week gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastisch werk heb j e gedaan Jeer, ja wat een ellende, mensen smijten maar weg... ik word er wel eens verdrietig van hoor :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeer,
  op geruimd staat netjes,een simpel regeltje waar maar weinig mensen zich mee bezig houden.
  Mooi werk verricht door jou! 
  senryu over de boskabouter,is weer een heel ander mooi werkje
  sluit mooi aan bij de paddenstoelen.

  groetjes
  Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Erg wat de mensen allemaal achter laten
  Zie er ook rode met witte stipjes .. mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed bezig. Als er toch geen vrijwilligers waren !

  BeantwoordenVerwijderen