woensdag 16 november 2011

Winterslaap

Alvorens over te gaan naar wandeling 3 in Venetië, het volgende. 
Het jaar 2009 werd uitgeroepen tot het jaar van de egel. Ik plaatste toen dit egeltje op mijn toenmalige weblog (haikusenryu.weblog.nl) bij weblog.nl, het was een egeltje gemaakt van een klein boekje.Het egeltje deed toen dienst als houder voor het menukaartje van het afscheidsdiner tijdens onze Zonnebloem-vakantieweek en  werd door vrijwilligers gemaakt.Door het warme najaarsweer zijn de echte egels vaak nog niet in winterslaap gegaan en afgelopen week scharrelde er dan ook eentje rond in mijn tuinHij deed zich tegoed aan stukjes brood, die de vogels hadden laten vallen.


Tenslotte heb ik ook nog een egeltje in huis, dat ik ooit eens cadeau kreeg van iemand. Net als de eerste komt deze zeker de winter wel door en nu maar hopen dat dit het echte egeltje ook gaat lukken.


jeer

  
  
 

11 opmerkingen:

 1. Het zijn zo'n mooie beestjes...egels. Prachtig dat beeldje ervan. En dat boekje..heel bijzonder zeg!

  Fijne woensdag Jeer!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha jeer, ja ik weet nog dat je deze kleine kunst egel hebt geplaatst.Maar het stenen egeltje is ook leuk.Maar een levens echte in je tuin dat is natuurlijk het aller mooiste zo van dicht bij.
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een creativiteit met die kunstegeltjes. Maar natuurlijk zijn ze in het echt het mooist. Ze scharrelen lekker in de tuin rond. Maar oh, die auto's, je houdt je hart vast. Mooi logje Jeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat leuk om te zien jeer,
  waar ik nu woon zie ik er geen maar in mijn vorige tuin waren het vrolijke scharrelaars hoor:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt mij dat jouw huisegel geen last heeft van vlooien en ander ongedierte. Ondanks hun stekels schijnen parasieten dol op ze te zijn.
  Soms hoor ik wat gerommel onder de struiken en zie ik zo'n stekelbol lopen. Hij/zij krijgt dan van mij een schoteltje melk. Zijn ze gek op!

  ***

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. melk is helemaal niet goed voor egeltjes, al lusten ze het graag! Niet meer doen dus...

   Verwijderen
  2. Beste Anoniem,

   Bedankt voor je bezoek en reactie, maar mijn egeltjes krijgen echt geen melk en aan diegene die het schreef heb ik toen ook laten weten, dat het niet goed voor de beestjes is.
   Kom gerust nog eens kijken.

   jeer

   Verwijderen
 6. Ik zal duimen dat hij er goed door komt. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Egeltjes zijn aardige schuiveltjes in de tuin.Laatst zag ik er eentje lopen in onze tuin maar blijkbaar was hij/zij op doorreis.(glimlach)
  de menuhouder herinner ik me nog van je vorige blog.Leuk ding hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja dat papieren egeltje herinner ik mij ook nog. Grappig om te zien dat jij ook een egeltje hebt gekregen. ik kreeg n.l in onze eerste samen een (klein) egeltje van m,n lief. (omdat ik m,n stekeltjes toen nog al snel opzette)

  BeantwoordenVerwijderen