zondag 2 juni 2013

Amsterdam en het Rij(ks)museum (Gedachte van deze week 23)

Afgelopen week maakten wij een 4-daags uitstapje naar Wijk aan Zee en logeerden wij ook nog een paar dagen bij onze dochter.
We verbleven op een mooie locatie op de top van de duinen, we hadden een fijne kamer met uitzicht op zee waar we 's avonds de zon onder zagen gaan.
Het was een mooie uitvalsbasis voor strand en duinwandelingen en op het strand kom je het zeeleven tegen.Maar het was m.n. ook de uitvalsbasis voor een gepland bezoek aan Amsterdam met o.a. het nieuw geopende Rijksmuseum.Wij zijn twee dagen naar Amsterdam geweest, op woensdag met de trein vanuit Beverwijk en op donderdag met de draagvleugelboot vanuit Velsen. Helaas op woensdag was het enorm slecht weer, er viel op die dag in en rond Amsterdam zoveel regen, dat sommige  snelwegen rond Amsterdam door wateroverlast werden afgesloten. Echter in Wijk aan Zee was de serveerster van het restaurant waar we aten, die dag op het strand wezen zonnen.(Hemelsbreed verschil circa 25-30 km) 

Helaas bij het Rijksmuseum was het zo druk, dat we 1.5 uur in de rij zouden moeten wachten om naar binnen te kunnen. We hebben besloten dat niet te doen en het de volgende dag opnieuw te proberen, maar dan wel vroeger.
We bezochten aan de overkant van het IJ het nieuwe filmmuseum EYE, een in het oog springend gebouw, ontworpen door het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects.


Op twee enorme billboards naast het EYE filmmuseum werd Amsterdam gepromoot.Zo gezegd op donderdag opnieuw naar Amsterdam, deze keer met de draagvleugelboot vanuit Velsen in een goed half uur tot achter het centraal station. We waren rond tien uur bij het Rijksmuseum en konden deze keer met onze E-tickets gewoon doorlopen. Helaas had ik mijn camera in het hotel laten liggen en dus geen foto's. Het was indrukwekkend, maar veel te groot voor een dagje en het was inmiddels erg druk geworden. Om het restaurant in te kunnen moesten we toch weer in de rij en bij het ophalen van de bagage opnieuw in de rij. Toen we rond twee uur weer buiten kwamen was de rij wachtenden nog langer dan gisteren. We gaan toch nog wel eens terug naar dit Rij(ks)museum.


jeer   


6 opmerkingen:

 1. Nou dan wacht ik nog wel een tijdje voordat ik naar vernieuwde Rijksmuseum toe ga.Mooi zeg zo`n kamer met uitzicht op zee super hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aha Jeer, dat was dus een reisje naar o.a. Mokum.
  Het Rijksmuseum heb ik (nog) niet bezocht gezien de reden die jij nu net beschrijft. Als ik langs het museum rij, zie ik tot mijn verbijstering een op het oog honderden meters lange file mensen.
  Daarom dan maar geduld opbrengen tot de grootste drukte voorbij is.
  Weet je dat er ver doorgevoerde plannen zijn om de draagvleugelboot te verwijderen w.s. januari 2014.
  Heb jij in ieder geval de staart meegemaakt.

  ***

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig he,zo'n E-ticket. Heb je geen museum jaarkaart?
  Overigens ben ik nog niet in het museum geweest, evenmin trouwens bij het Anne Frankhuis. Te lange wachttijden, inderdaad.

  Als het even kan ga ik wandelen in Wijk aan Zee. Dat is hier maar 15 kilometer vandaan. Lekker strand, alleen jammer van de hoogovens.

  Mijn favoriete strand (de wadden niet meegerekend) is echter: Egmond aan Zee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha jeer,prachtige foto,s van de zonsondergang.
  Je hebt het zeeleven mooi in beeld gebracht.
  Dus Jeer dat word toch nog eens een nieuw uitstapje
  naar het rijksmuseum.
  Op de regen na lijkt het heel geslaagd.
  Een zonne groetje
  Christiene

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je zonsondergang foto's vind ik schitterend mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog even naar dit item.
  Eerlijk gezegd gruw ik van die megalomane hoog/nieuwbouw.
  Zo langzamerhand kom ik tot de conclusie dat ik -althans wat dit betreft- niet écht mee kan gaan met de tijd. (gelijk mijn vader zaliger vertelde ;-])

  Nog ff gereageerd op jouw reactie bij mijn Ilperveld.

  ***

  BeantwoordenVerwijderen