woensdag 23 mei 2012

Floriade 2012 Venlo

Begin mei hadden wij weer onze jaarlijkse familiedag. Dit jaar had het organiserend  comité gekozen voor een dagje Floriade in Venlo.
Vol goede moed vertrokken we 's morgens al bijtijds, want het beloofde een lange dag te worden, met veel bijzondere attracties, tenminste als we de reclames op tv in de voorbije weken mochten geloven.
Helaas troffen we het niet bijzonder met het weer, wat dat betreft zou het een tamelijk druilerig dagje worden.
Hieronder een impressie van deze dag.


Bij binnenkomst werden wij door deze "vlindermeisjes" verwelkomd.
In het paviljoen van Tropical  Treasures was dit versteend hout te zien.
Tussen de tropische bloemen en vruchten ook nog een bijzondere tuindecoratie.
In het "Huis van de Smaak" kon van alles geproefd worden, zoals verschillende soorten paprika en allerlei heerlijke tomaten in vele maten en kleuren. Daarnaast werden er ook hapjes met asperges en champignons gepresenteerd.
Ook de "paddenstoelen/champignons" waren er in vele soorten.


Borders met bloeiende bloemen ontbraken natuurlijk ook niet.


Hieronder een doorkijkje bij het Turkse paviljoen.


Hier werd een demonstratie gegeven van Ebru (papier marmeren) door het " Roumi Kunst Instituut".
Wil je hier meer van weten kijk dan op bovenstaande linken.


Dan bezoeken we even China.Via India komen we in Indonesië terecht, alwaar een miniatuur uitvoering van de Borobudur tempel.

Als we verder wandelen richting kabelbaan, waar we een ritje mee maken naar de andere kant van het terrein komen we weer langs een zeer kleurrijke border.


De Gondola brengt ons naar de afdeling "Relax en Heal" met onder andere een blote voetenpad, een Yin Yang tuin, een Japanse tuin, een FeelGood Garden en de Healing Dragon, die tegen betaling van 50 eurocent zijn kunstje vertoont.


De dag zat er weer bijna op en uiteraard was er nog heel veel meer te zien. Helaas zat het weer niet echt mee, maar konden we een beetje tussen de buien door en als het echt regende gingen we binnen. Zo brachten we op weg  naar de uitgang nog een bezoek aan "Villa Flora", dat na de Floriade het groenste kantorenpark van Nederland zal zijn.Tijdens de Floriade is er een wisselende bloemen- en plantententoonstelling te bewonderen. Hieronder enkele creaties.Dit was het einde van ons bezoek aan de Floriade en zeker met mooi weer is het een aangenaam uitstapje, waarbij ook het parkeren en het vervoer naar het Floriadeterrein vanaf de parkeergelegenheid prima geregeld was.
Wij hebben onze familiedag nog afgesloten met een gezellig en uitermate smakelijk diner.

jeer  

6 opmerkingen:

 1. ohhh leuk jeer

  wij gaan morgen :-)

  ben hééél benieuwd,

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeer,
  Een mooi uitstapje met mooie foto,s en tekst.
  Toeval of niet mijn vriendin was ook een dagje Floriade samen hebben we de foto,s bekeken met uitleg.Het zelfde uit stapje maar net tikje anders.
  Goed weekend.
  Groetjes Christiene.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Jeer, ik herken de mooie foto's van Floriade. Zelf ben ik er met mijn zusje geweest. Helaas, zulke prachtig bloeiende borders hebben wij niet gezien, waarschijnlijk al uitgebloeid. Het was vermoeiend, maar wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. interessante foto`s Jeer.....leuk verslag van een dagje uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het is duidelijk dat er heel veel moois te zien was Jeer. Een goed verslag is jou zonder meer toevertrouwd en foto's en tekst waren ook dit keer dan ook goed gekozen. Mooi. Heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig is dit zeg echt heel mooi weergeven hier kan je toch blijjven naan kijken wonderlijk
  groetjes antony

  BeantwoordenVerwijderen